Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilim fuarı açılışı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile Türkiye genelinde öğrencilerin bilime yönelmesi ve kendilerini geliştirmesi için gerçekleştirilen bilim fuarı sergisi Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de açıldı. Okul müdürü Cebrail Şahin , “Bilim fuarlarının amacı, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile üretkenliğin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu üretkenliğin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır" dedi.
Şahin, fuarda toplam 20 projeyi, 74 öğrencinin, 20 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koyduğunu kaydetti.
Fuara Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Tufan Türkmenoğlu, Nevin Teksoy, Ali Ataş ve Musa Yıldızhan, Eğitim-Bir-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Samsa ve Hıdır Ünverdi, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun ve Mehmet Durdu Girgeç ile TEMSA Eğitim Uzmanı Bülent Köprülü katıldı.