Ünüvar,yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 bin yıllık geçmişi olan, Ortadoğu bölgesinin çok önemli kentlerinden Adana'nın Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'yla önemli kavşak noktalarından biri olduğunu söyledi.

Adana’yı geleceğe hazırlama adına çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini, bunların başında da Şehir Hastanesi'nin geldiğini vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

''Türkiye’de ulaşımı en mükemmel hastane olacak. Adana-Mersin-Osmaniye’ye giden otobanın tam kenarında, olağanüstü büyüklükte, bin 550 yataklı, 6 büyük hastaneden oluşan bir şehir hastanesi. Her geçen gün burada yapılan çalışmalar artıyor. Buranın ilerlediğini görmek aynen torunlarımın büyüdüğünü görmek gibi mutlu ediyor. Mayıs, haziran aylarında basınla fotoğraflarını paylaşmıştık henüz temeli atılmıştı fakat şimdi devasa binalar yükseldi. İnşallah 19 Mayıs 2017’de bitecek. Böylelikle sözleşme tarihinden önce bitecek burası. Şehir Hastanesi bittiği zaman sadece Çukurova yöresine değil, gerçekten Ortadoğu bölgesine hitap edecek bir hizmet alanı olacak.''

Ünüvar, şehir hastanesinin Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay gibi illerdeki vatandaşların da hizmetine açık olacağını, burada dünyanın en ileri teknolojilerinin kullanılacağını dile getirdi.

Hastanenin sağlık turizmi için de çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

''Suriye, Irak, Lübnan’dan, Orta Asya ülkelerinden farklı şehirlerden insanlar sağlık hizmeti almak için buraya gelecek. Bu sayede Adana’nın güzelliklerini de keşfetmiş olacaklar. Bu çerçevede şehir hastanesi beklediğimizden daha hızlı bir şekilde devam ediyor. Sık sık gidip son durumunu kontrol ediyorum. Yolla ilgili bir sorun vardı. Yüreğir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’yle bu sorunu çözüyoruz. Bu hizmetin Adana'ya en az 100 yıllık bir sağlık hizmeti sunacağını düşünüyorum.''

Ünüvar ayrıca, Esed rejiminin elbet birgün sona ereceğini ve demokratik teamüllerin ön plana çıktığı bir yönetimin ortaya çıkacağına inandığını aktararak, rejim gittiği zaman Türkiye ile Suriye arasındaki sıcak ilişkilerin yeniden başlayacağını söyledi.

Suriye'deki ortam düzeldiğinde her şeyin eskisi gibi olabileceğini ifade eden Ünüvar, şöyle konuştu:

"İnşallah Türkiye'deki 2,5 milyon Suriyeli de kendi öz vatanlarına dönecekler. Yine sağlık hizmeti almak için buraya gelecekler. Adana Şehir Hastanesi olmak üzere bütün şehirlerimizde ciddi yatırımlar var. Olağanüstü doktorlar hemşirelerimiz var. Çok güzel sağlık tesislerimiz var. Dünyanın en ileri teknolojilerini kullanıyoruz. Ve artık Türkiye’den yurt dışına daha az hastamız gidiyor. Adana bu yüzden sağlık açısından cazibe merkezi olacak."