Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile her anlamda güçlü olan bağların daha fazla ticaret ve yatırıma dönüşmesi gerektiğini söyledi. Menevşe, “Adana olarak KKTC’nin tedarikçisi olmaya hazırız. Bunun için hem üretim ve ticaret potansiyelimiz, hem de coğrafi konumumuz çok uygun.” diye konuştu.

Kıbrıs Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, daha önce imzalanan Kardeş Oda Protokolü çerçevesinde ATO’yu ziyaret ederek karşılıklı yatırım ve ticaretin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve üç odanın yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ali Çıralı, “KKTC’nin yıllık ithalatı 1.8 milyar dolar. İhracatı ise 135 milyon dolar. Büyük dengesizlik yaşanan ticaretimizi daha rantabl hale getirmek ve kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için üretime ağırlık vermemiz gerekiyor. Adana’yı, bu anlamda çok önemli bir ticari partner olarak değerlendiriyor, Adana’nın sanayi ve ticaret deneyiminden yararlanmak istiyoruz.” dedi.

ATO Başkanı Atila Menevşe de Adana’nın, KKTC’nin ekonomisine yön vererek geliştirecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Karşılıklı ticaret heyetlerinin KKTC ve Adana’yı daha da yakınlaştıracağına inandığını ifade eden Menevşe şunları söyledi: “Adana, Türkiye’nin sanayileşen ilk merkezi. Dolayısıyla her türlü sanayi ve yatırım altyapısına sahibiz. KKTC ile Adana’yı coğrafi olarak değerlendirdiğimizde çok önemli avantajlarımız olduğunu görüyoruz. Bizlere düşen görev, bu avantajları karşılıklı katma değere dönüştürmek. Adana Sanayi Odası ile birlikte KKTC’nin dış ülkelerden temin ettiği her türlü gereksinimini karşılayabileceğimizi taahhüt ediyorum. Kardeşlik bağlarımızın karşılıklı ticarete dönüşmemesi için hiç bir neden yok. Daha önce birlikte imzaladığımız Kardeş Oda Protokolünü daha etkin şekilde hayata geçirmek için hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum.”

Ziyaretin son bölümünde ATO Başkanı Atila Menevşe ve Kıbrıs Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı birbirlerine Adana ve KKTC’yi simgeleyen hediyeler sundular.