Adana “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi” (THOM) yüzücüleri 6-8 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilen “Olimpik Kulaçlar Yaz Final Müsabakaları”ndan 12 madalya ile dönmeleri kentte sevinçle karşılandı.
Bir yılı aşkın süredir kentte bulunan TOHM Başantrenörü Martin Grabowski Adana bölgesinin yüzme potansiyeli açısından çok zengin bir bölge olduğunu belirterek, sporcuların doğal yeteneklerinin geliştirilmesi konusunda ekibiyle birlikte gerekli çalışmaları gerçekleştirdiğini söyledi.
Martin Grabowski, kendilerine sağlanan olanakların madalyalarla taçlandığını ifade ederek konuşmasında şunları kaydetti.
“Ekibimiz içinde antrenörler Volkan Tuncil, Alp Kandemir ile Yüzme Federasyonu Koordinatörü Gürhan Bencan’ın ortak çabalarıyla başarıyı yakalıyoruz. Sporcularımızın her geçen gün ortaya koydukları gelişmeler bizleri gelecek için umutlandırıyor. Gittiğimiz her müsabakadan madalyalarla dönüyoruz. Ayrıca, sporcular derecelerini sürekli geliştiriyorlar. Başarılarımızda, başta Adana Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve havuz görevlilerinin desteklerinin önemi var.”
Türkiye genelinde ilk 20’ye giren sporcuların katıldığı, 101 kulüpten 350 sporcunun yarıştığı müsabakalarda Adana TOHM 20 sporcu ile yer aldığını ifade eden Gravowski, Derin Yerlikaya ve Atakan Malgir’in 6’şar madalya ile toplamda 12 madalya kazandıklarını, Derin Yerlikaya ve Atakan Malgir’in elde ettikleri başarılar, yakın gelecekte Adana’dan şampiyon yüzücüler çıkacağının bir göstergesi olarak yorumladı.
Gaziantep’te kürsüye çıkan Adanalı sporcuların isimleri şöyle:
Derin Yerlikaya: 3 altın, 3 gümüş
Atakan Malgir: 5 altın, 1 gümüş