Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Tıbb-ı Nebevi Derneği ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nın ortaklığı ve koordinesinde düzenlenecek 'Uluslararası İslam ve Tıp (Tıbb-I Nebevi) Kongresi’yle ilgili hazırlıklar sürüyor.

Komşu ülkelere yapılan çağrılar ve Türkiye’deki duyurular ile 17’si yurt dışından 143’ü yurt içinden 160 bilim insanının bildiri sunacağı ve 20’ye yakın poster sunumunun yer alacağı bilimsel kongre, 7 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak açılış programıyla başlayacak. Sunulacak bildiriler tıp, diş hekimliği, eczacılık, ilahiyat, ziraat, su ürünleri, veterinerlik gibi farklı bilim insanları tarafından hazırlanırken, ecdadın tıp tarihine yaptığı katkıların yanı sıra helal gıda, şifalı bitkiler, sağlıklı beslenme, ruh sağlığı, hastalara dini destek, aile hekimliği ve organ nakli gibi bir yandan modern tıbbın alanına giren diğer yandan da coğrafyamızın dini hassasiyet ve sorumluluklarına referansı bulunan konuları içeriyor.

7 Ekim'de başlayacak bilimsel kongre 3 gün sürecek. 8-9 Ekim tarihlerindeki programlar Çukurova Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Mithat Özhan Konferans Salonu’nun büyük ve küçük amfilerinde gerçekleştirilecek. 10 Ekim günü ise katılımcılara Hatay ve Mersin gezileri yapılacak.