Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Mustafa Büyük, eşi Emine Büyük ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile Kozan ilçesinde incelemede bulundu. Kozan Kalesi'nin ardından Yaverin Konağı olarak bilinen Arıkan Konağı ve Hoşkadem Camisi'nde incelemede bulunan Büyük, Dilekkaya köyünde bekçilikten emekli 80 yaşındaki Hatun Dilci'yi evinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Anavarza Antik Kenti'ne geçen Vali Büyük, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile kaleler ve ören yerlerinde başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarının hızla ilerlediği belirtti.

Antik kent sayesinde Adana'da turizmin canlanacağına dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:

"Anavarza Antik Kenti'ni ayağa kaldırarak, dünyanın en önemli yerlerinden biri haline getirip, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız. Anavarza Antik Kenti, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Efes gibi çok önemli turizm merkezi olacak. Sadece Anavarza Antik Kenti değil, Magarsus Antik Kenti, Misis Antik Kenti, Tatarlı Höyüğü, Sirkeli Höyüğü ve ilimizde bulunan kaleler de kazı, bakım ve restorasyon çalışmaları titizlikle devam ediyor. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlimizdeki tarihi ve kültürel restorasyon çalışmaları tamamlandığında Adana, ülkemizde ve dünyada hak ettiği konumuna ulaşacak."