Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün hamiliğinde Adana’nın Karaisalı İlçe Belediyesi ile Karadağ’ın Berane Belediyesi, “Kardeş Belediye” oldu. Başkan Sözlü, Karaisalı ve Berane’nin kardeş belediye olmasının iki ülke arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı koyacağını belirtti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Branko Milic, Berane Belediye Başkanı Dragoslav Scekic ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı makamında ağırladı. Karaisalı ile Berane’nin “Kardeş Belediye Protokolü” imza töreni öncesinde değerlendirmelerde bulunan Başkan Sözlü, 10 yıl önce bağımsızlığına kavuşan Karadağ’ın dost ve kardeş ülke olduğunu vurguladı. Türkiye ile Karadağ’ın tarihi bağları bulunduğunu kaydeden Başkan Sözlü, kardeşlik hukuku çerçevesinde işbirliğinin vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Başkan Sözlü, Karaisalı ile Berane belediyelerinin kardeş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtip, “Adana, Karadağlıların evidir. Her zaman kapımız da gönlümüz de kardeşlerimize açıktır. Türkiye ile Karadağ arasındaki köklü bağları gelecekte daha güçlü hale getirmek inşallah bizlere nasip olacaktır” dedi.
“KARDEŞLİĞİMİZ KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK”
Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Branko Milic de Başkan Sözlü’nün şahsında tüm Adana halkına büyük sevgi beslediklerini ifade etti. Kardeş Belediye protokolünün kağıt üzerinde kalmayacağını söyleyen Büyükelçi Milic, ilişkileri güçlendirecek adımların hızla atılacağını dile getirip, Sözlü ve Aslan’ı ülkesine davet etti.
Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile Berane Belediye Başkanı Dragoslav Scekic, hem Başkan Sözlü, hem de Büyükelçi Milic’in hamiliğinde güçlü birlikteliğin ilk adımını atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından Aslan ve Scekic alkışlar eşliğinde “Kardeş Belediye Protokolü”nü imzaladı. Başkan Sözlü, her iki belediye başkanının elini sıkarak tebrik etti. Başkan Sözlü, konuk belediye başkanına Bozkurt heykeli, çinili vazo ve kilim hediye etti. Başkan Scekic de Brane’nin tanıtım kitabını ve yöresel hediyeleri Başkan Sözlü’ye sundu.
Başkan Sözlü, törenin ardından Karadağlı konuklarını belediye binasının önüne kadar geçirip, kucaklaşarak uğurladı.