Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, bölgesel kalkınmaya önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Süleyman Sönmez, ADSİAD Genel Sekreteri Barış Kaan Ekmen, Sayman Selahiddin Nas, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Öncül ve Akın Topal’la birlikte Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

ADSİAD’la birlikte Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (SİFED) Başkanlığı görevini de sürdüren Sönmez, “Adana ve Mersin’i birbirine bağlayan, ekonomik alanda çalışma yapan tek sivil toplum kuruluşu SİFED’dir. ÇKA ise resmi olarak iki kentin ortak çalışma yaptığı bir kurumdur. Bölgenin tanıtımı ve kalkınması için bizlere ve sizlere önemli görevler düşüyor. İş dünyası olarak görevimizi layıkıyla yerine getirmeye hazırız.” diye konuştu.

İki kentin tüm katmanlarıyla senkronize olması için SİFED çatısı altında ‘Çukurova Enerji Zirvesi’, ‘Çukurova Tarım Zirvesi’ ve ekonominin tüm detaylarını içeren ‘Çukurova Ekonomi Zirvesi’ hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Sönmez, “ÇKA ile birlikte bölgesel tanıtım programları, proje ve uygulamaları konusunda işbirliğine hazırız. Bölgemizde yeni iş sahaları oluşturabilmek için tüm dünyanın dikkatlerini Çukurova Bölgesi’ne çekmemiz gerekiyor.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise ÇKA’nın görevleri arasında bölgesel tanıtımın büyük önem taşıdığını kaydetti. Adana’da her alanda ciddi potansiyel olduğunu vurgulayan Altunsu, “Hep birlikte bu potansiyeli harekete geçirmek durumundayız. Bölgeyi daha iyi noktalara ulaştırabilmek için özenle çalışmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.