Makina Mühendisleri Odası(MMO) Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında Uygulamalı Eğitim Merkezi kurulması için protokol imzalandı.

Yeşiloba Sanayi Sitesi’nde Seyhan Belediyesi’ne ait arazide 300 metrekarelik alanda inşa edilecek MMO Uygulamalı Eğitim Merkezi protokolü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı arasında imzalandı. 15 yıl süreli işbirliği protokolüne göre, arazi Seyhan Belediyesi tarafından tahsis edilecek, inşaatı ise MMO Adana Şubesi yapacak.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisinin de makina mühendisi olduğunu ve bir dönem MMO Adana Şube Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin Adana sanayisine ara teknik elemanların yetiştirilmesinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu projeyi birlikte düşündük, birlikte hayata geçireceğiz. Adana’nın en önemli sorunlarından birisi işsizlik. Adana’da ve Türkiye’de özellikle kalifiye eleman eksikliğinden yakınılıyor. Bu merkezi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sokacağız. Belediye olarak bizler de kalifiye elemana ihtiyaç duyuyoruz. Bizler de, sanayiciler de iyi klimacı arıyoruz bulamıyoruz iyi operatör arıyoruz bulamıyoruz iyi kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz. Bu eksikliğin giderilmesi anlamında bu protokol çok önemli. Bu merkez sayesinde önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Atıcı da Seyhan Belediyesi’nin Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin kurulması için kendilerine 15 yıllığına arazi tahsis ettiğini, imzaladıkları protokol ile Adana’nın ve bölgenin ara teknik eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkısı olacağını söyledi. Atıcı, 300 metrekarelik kapalı alanda kurulacak merkezde hem meslektaşlarının, hem de ara teknik eleman eğitiminin gerçekleştirileceğini belirterek, “Bu protokol ile Adana’da, Seyhan’da uygulamalı eğitim merkezi kurulacak. Burada hem mühendislerin hem ara teknik elemanların yetiştirilmesi sağlanacak hem de vatandaşlarımız için bir istihdam kaynağı olacak. Amacımız, Adana sanayisine ve meslektaşlarımıza hizmet etmek.” ifadelerini kullandı.