Vali Mustafa Büyük, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık yöneticileriyle birlikte, Seyhan İlçesi Obalar Caddesi üzerinde bulunan 35 dönümlük arsada incelemelerde bulundu.

Vali Büyük, burada yaptığı açıklamalarda Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında büyük yatırımların yapıldığına dikkat çekti.

Obalar Caddesi üzerinde bulunan 35 dönümlük arsaya Güney Seyhan Devlet Hastanesi yapılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Vali Büyük, konuşmasına şöyle devam etti:

''Yoğun nüfusun yaşadığı Güney Bölgesi’nde yapılması planlanan Güney Seyhan Devlet Hastanesi’nin kısa sürede hizmete girmesi, bölgenin önemli bir sağlık ihtiyacını giderecek. Arsanın, Sağlık Bakanlığı adına tahsis edilmesi için Milli Emlak Müdürlüğü’ne talimat verildi. Tahsis ve imar çalışmalarının ardından hastane inşaatı projesi Sağlık Bakanlığı’na sunulacak. Ben hastanenin yapımına destek veren ve takibini yapan Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

Vali Büyük daha sonra bölgede yaşayan vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi. Sorunların çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.