Adana’da AK Parti İl Başkanlığı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk geceden itibaren verilen kahramanlık mücadelesinin ve meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerinden oluşan fotoğrafların yer aldığı “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi, Uğur Mumcu Meydanı’nda açıldı. Açılışta konuşan konuşan AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin Çanakkale Savaşı ruhunu gerektiğinde yeniden gösterdiğini ve hainlere fırsat vermediğini belirterek, "O gece vatandaşlarımız büyük bir kahramanlık gösterdi. Biz de Adana’da olmadı ama İstanbul ve Ankara’da yaşanan çarpıcı olayların fotoğrafları ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinden oluşan fotoğraf sergisi açmaya karar verdik. Buradaki amacımız hem Türk milletinin o gece göstermiş olduğu kahramanlığı herkese yeniden göstermek, hem de o günlerde neler yaşandığını bir daha gözler önüne sermek istedik. İnşallah Allah o günleri bir daha göstermez ama olduğu zaman da milli iradenin neler yapabileceğini hep birlikte gördük" dedi.
Şehitler için okunan duanın ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Milletvekili Tamer Dağlı sergisinin açılışını yaptı. Sergide en çok ilgiyi İstanbul’da tankın altına yatan vatandaşın fotoğrafı gördü. Sergi bir süre daha açık kalacak.