Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, yaptığı yazılı açıklamada, "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi"(TÜKAS) çalışmaları ile ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınması, işletme bilgilerinin tamlığı ve güncellenmesinin sağlanması amacıyla ilçe müdürlüklerinde görev yapan 192 Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) personellerine tablet dağıtıldığı belirtildi.

Amaçlarının personelin kayıtları doğru ve güvenilir olarak tutmasını sağlamak olduğunu ifade eden, Aygül, şunları kaydetti:

"Tarımsal faaliyet yapan tüm işletmelerin TÜKAS'a kayıt edilmesi işlemlerinde kullanılmak üzere 192 TAR-GEL personeline taahhütnameleri imzalatılarak tablet dağıtımı yapıldı. Yapılacak çalışmalar süresince, veri girişlerinin aksamaması için sistemde görevli olan personelin izinlerinin zorunlu haller dışında 30 Ağustos 2014 tarihine kadar ertelenecek. Bu konuda görev alacak personelin, tablet bilgisayarları aracılığıyla offline olarak yapacakları kayıt bilgilerinin, günlük olarak wi-fi ya da 3G internet bağlantısı aracılığı ile online olarak merkezdeki veri tabanına aktarmaları gerekmektedir."