Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 32 branşta “İl Spor Merkezleri” açacaklarını söyledi.
Ataşbak, Adana’nın kano, kürek, yüzme ve atletizmde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, altyapıyı güçlendirmek, sporu tabana yaymak için her yıl olduğu gibi İl Spor Merkezleri açacaklarını, bunun hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti.
Yüzme havuzlarının bakım ve onarımlarının yapılarak sezona hazırlandığını, spor salonları ve diğer tesislerin eksiklerinin giderildiğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti:
“Sporun tabanını okullar oluşturuyor. Öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 32 branşta il spor merkezi açacağız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsiz olacak. İl Spor Merkezleri’nde diplomalı, deneyimli antrenörler görev yapacak. Hedefimiz, hem 4 branşta TOHM’a hem de milli takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır. Geçen yıl, 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz. Çünkü veliler, çocuklarını emin ellere teslim etmeyi arzuluyorlar. Açacağımız kurslarla kentimizdeki çocukları sporla tanıştıracağız.”
Ataşbak, engellilerin içinde spor merkezleri açılacağını, İl Spor Merkezleri’ne kayıtların sürdüğünü, okulların da tatile girmesiyle antrenmanların 29 Haziran Çarşamba günü Menderes Spor Salonunda saat 09.30’da başlanacağını, 5-18 yaş öğrencilerin nüfus kağıdı fotokopisiyle birlikte spor servisine başvurmalarını istedi.
Bu arada, Adana’da açılacak kurslar şöyle:
Atletizm, Aikido, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Tekvando, Muay Thai, Bocce ve Dart, Halter, Hentbol, Güreş, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Futbol, Wushu, Okçuluk, Satranç, Step-Aerobik, Fitness, Tenis, Voleybol, Yelken, Yüzme, Judo, Engeliler İzcilik, Ailemle Spor yapıyorum 25 yaş üzeri.