Kozan ilçesinde, annesiyle gittiği ormanda kaybolan 8 yaşındaki çocuğun bulunması için arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Bağtepe Mahallesi'nde yaşayan Sinem Kütük, sabah erken saatte büyükbaş hayvanlarını otlatmak için oğlu Mehmet (8) ve akrabası Gülsüm Kütük ile Değirmenbozuğu mevkisindeki ormanlık alana gitti.

Sinem Kütük, ormanda yürürken arkasından gelen oğlunun bir süre sonra gözden kaybolduğunu fark etti. Yakınlarının da katılımıyla ormanda aranan Mehmet bulunamayınca durum jandarma ekiplerine bildirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve köylülerin yaklaşık  7 saat süren aramasından sonuç alınamayınca, AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istendi. Arama çalışmalarına jandarmanın arama kurtarma ve iz sürmede kullandığı köpekler de katıldı.

- ''Umutlarım azalıyor, çok korkuyorum''

Anne Sinem Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ormanda çok kısa bir süre içinde gözden kaybolduğunu, aramalara rağmen oğluna hala ulaşılamadığını belirtti.

Artık umutlarının tükenmeye başladığını ifade eden Kütük, "Umutlarım azalıyor. Çok korkuyorum. 4 yaşına kadar gelişim bozukluğu sebebiyle sağlığı bozuk olan çocuğumun sağlığına kavuşması için tedavisi için çalıştım, çabaladım, neyim varsa uğrunda harcadım. Canım yanıyor" diye konuştu.

Kayıp çocuğu arama çalışmaları sürüyor.