Merkez Sarıçam ilçesi Asım Savaş Spor Salonu bahçesindeki mitinge gelen vatandaşlar, mehteran takımı tarafından karşılandı. Aydın'dan gelen Efeler de gösteri sundu.
Mitingi tertipleyen iş adamı Enis Timuçin, yaptığı konuşmada, insanların, faklı etnik köken ve inançlarından dolayı ayrıştırılmak istendiğini, Türkiye'nin zayıflatılmaya çalışıldığını öne sürdü.
Çeşitli sebeplerle ülke ekonomisinin gelişmesinin önüne geçildiğini belirten Timuçin, şöyle devam etti:

"Barış ortamı sağlanan bir Türkiye'de ekonomik gelişmeler yaşanacağından dış güçler bunu istemedi. Dolayısıyla bugüne kadar süre gelen bu kaderin önüne geçen sayın Başbakanın üzerinden de bugün aynı eylem planları tatbik edilmeye çalışılıyor. İrademizle seçmiş olduğumuz sayın Başbakana sahip çıkma, destek verme, onun arkasında olduğumuzu göstermek için buradayız. Başbakanımızı, dış güçlere, onun uşaklığını yapan iş birlikçilerine yedirtmeyeceğimizi buradan yüksek sesle Türkiye'ye ve dünyaya duyurarak, bu fitilin ateşini yakmaya geldik."

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu ise "Adnan Menderes, halkın teveccühüyle büyük çoğunlukla iktidara gelmiş ama iktidarı kaybeden zihniyet katlanamayıp, çeşitli bahanelerle ihtilal yaparak idam fermanını okumuşlar. Yine aynı zihniyet şu anda aynı oyunları oynamaktadır ama bu defa Adnan Menderes'i verdiğimiz gibi başbakanlar vermeyeceğiz" dedi.

Mitinge katılanlar, attıkları sloganla Başbakan ve hükümete destek verdi.

Etkinlikte kurban kesilerek dua da okundu.