Adana Valiliği, Ramazan Bayramı’nın huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması amacıyla kentte bir dizi önlem aldı.
Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 2 Temmuz 2016 Cumartesi gününden itibaren başlayarak 9 gün süren Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla; emniyet, asayiş, trafik, sağlık, belediye, iletişim, elektrik, karayolları, demiryolları ve diğer hizmetlerle ilgili olarak bazı tedbirler alındığı belirtil.
Alınan tedbirler şöyle sıralandı:
"Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerini takviye ederek, kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacak.
Ramazan Bayramı boyunca İl Emniyet Müdürlüğü, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde her türlü asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alacak.
Ramazan Bayramı tatili süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olayları önlemek ve müdahale etmek için yeterli personeli görevlendirerek gerekli tedbirleri alacakt.
İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile otoyol emniyet ve trafik timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacak.
Valiliğe gelecek ihbar ve yardım taleplerinde; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak zamanında olaylara müdahale edebilmek için gerekli önlemleri alacak.
Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğünce verilecek hizmetlerin aksamaması açısından gerekli görüldüğü takdirde yolcu trenlerine ilave vagon verilerek yolcu talepleri karşılanacak, yolcu bekleme salonunda görev yapan güvenlik personel sayısı arttırılarak gerekli tedbirler alınacak.
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacak.
Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilçe belediye başkanlıkları da Ramazan Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirilerek gerekli önlemleri alacaklar.
Türk Telekom Güney-II Bölge Müdürlüğünce kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacak.
İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince vatandaşların sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilecek.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ramazan Bayramı tatili süresince Adana ve ilçelerinde gıda denetimlerini aksatmadan devam ettirecek.
Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları, Ramazan Bayramı tatili süresince doğacak sorun ve ihtiyaçlara karşı araç-gereç ve personeli ile birlikte gerekli tedbirleri alacak.
Vatandaşların dilek ve şikayetlerini iletmek üzere ekli listede yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait telefonlara halkla ilişkiler konusunda deneyimli personel verilerek 24 saat süreyle hizmet edilmesi sağlanacak.