Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şube Başkanı Mehmet Sümer, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birlikte 16-26 Şubat tarihleri arasında Adana’da “C Futbol Antrenör Kursu” açılacağını söyledi.
Sümer, antrenörlükte kaliteyi artırmak için TFF ile TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber’in önemli projeleri bulunduğunu, milli takımlarda forma giyen, kulüplerde profesyonel olarak futbol oynamış olanların yanı sıra, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinden mezun olan, özellikle en az 2 yabancı dil bilenlerin tercih edileceğini kaydetti.

Kursa Adana’nın yanı sıra çevre illerden çok başvuru yapıldığını belirten Sümer, şöyle devam etti: “Futbol Federasyonu ile TÜFAD işbirliğiyle eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Adana’da 16-26 Şubat tarihleri arasında (C) Futbol Antrenör kursu açılacak. Kursa Adana ve çevre illerden çok başvuru var. Ancak, 30 kişi kabul edeceğiz. Kursu TFF eğitmenleri Adanalı Osman Öngen ile İbrahim Okutan yönetecek. 2 Adanalı antrenörün kursu yönetecek olması bizleri gururlandırıyor. Ayrıca, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak’ın da desteğiyle antrenörleri bilimsel olarak yetiştireceğiz. BESYO öğretim görevlilerinden sağlık, beslenme, antrenman bilgisi gibi konularda eğitici olarak yararlanacağız.“