Olay dün, merkez Yüreğir ilçesi Akdeniz Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gökhan Ü. (20), sevdiği kıza, Ö.C.Z.'nin (16) teklif etmesi üzerine sinirlendi. İki şahıs önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tartıştı.

Birbirine hakaret ve küfür eden gençler daha sonra Cumhuriyet Lisesi'nde buluşmak üzere Facebook'tan randevulaştı. Okulun önüne gelen Gökhan Ü., tartıştığı şahsa sevdiği kızdan uzak durmasını istedi ancak olumsuz yanıt alınca aralarında kavga çıktı. Ö.C.Z. bunun üzerine okula kaçtı. Gökhan Ü.'nün arkadaşları da olay yerine geldi.

Duvarı aşarak okulun bahçesine giren şahıslar kaçan Ö.C.Z'yi aramaya başladı. Bu arada Ö.C.Z.'nin ve Gökhan Ü.'nün yakınları da kavga edildiğini duyarak okula geldi.Ailelerin de katılımıyla okulun bahçesinde silah, satır ve sopaların da kullanıldığı kavga çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine kısa sürede gelen polis, kavganın büyümesini önleyerek okulda yaşanacak facianın önüne geçti.

Daha sonra polis kavgaya karışan 8 kişiyi gözaltına aldı. Yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.Köprübaşı Polis Merkezi'ne götürülen 8 kişi sorguları tamamlandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri, "Bu mu adalet" diyerek bağırdı.