Alınan bilgiye göre, İmamoğlu ilçesinde Özlem Arık (24), yaklaşık 3 öy önce arkadaşları olan 4 kişiye halasının evinin soyulmasında yardımcı oldu.
     Bu olayın ardından Özlem Arık'tan bir daha haber alınamadı. Hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen R.U, H.K. ve T.Y. ise başka bir gasp olayının zanlısı olarak gözaltına alınarak, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
     Arık'ın halasının evinin soyulması olayına karışan D.K. ise, iki gün önce başka bir hırsızlık olayının şüphelisi olarak gözaltına alındı.
     D.K, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, R.U, H.K. ve T.Y'nin halasının evinin soyulmasının ardından, Özlem Arık'ı kendilerini ihbar edebileceğini düşünerek öldürdüklerini ve İmamoğlu ilçesine bağlı Kılıçlı köyüne gömdüklerini söyledi.
     Bunun üzerine başlatılan çalışmada, zanlılardan R.U. ile T.Y'nin aralarında çıkan tartışma sonrası Arık'ın cesedini bulunduğu yerden çıkartıp, Ceyhan ilçesine bağlı Yeşilova köyü yakınlarına tekrar gömdükleri belirlendi.
     Ekipler, Yeşilova köyünde yaptıkları araştırmada, domuz bağı yapıldıktan sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilen Arık'ın cesedini battaniyeye sarılı şekilde buldu.
     Gömüldüğü yerden çıkartılan ceset, Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
     Bu arada, gasp iddiasıyla cezaevinde bulunan zanlıların cinayet suçlamasıyla da yargılanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.