Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde çeşitli alanlarda 7 bin 711 kursun açıldığını, 142 bin 764 kişinin kursa katıldığını, 72 bin 936 kursiyerin de sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu; Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu başkanlığında toplandı.

Hayat Boyu Öğrenme Hizmetlerinden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oflaz’ın bir sunum yaptığı toplantıda, genel ve meslek kursları, okuma yazma, 0-18 yaş aile eğitimi kursları ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi projeleri, açık öğretim iş ve işlemleri, Suriyeli çocukların eğitimleri gibi konular tartışıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “Her alanda daha ileriye, daha iyiye nasıl gidebiliriz? Her alanda iyileşme, eğitimde kalite ve niteliğin artırılmasını nasıl sağlayabiliriz? Bunun yolunu aramamız lazım. Her yıl bir önceki yıldan bir adım önde olmamız gerek. Çalışma arkadaşlarımızın hedefi bu olmalıdır. Hayat Boyu Öğretim de çok şükür bir önceki yıla göre birçok alanda daha iyi durumdayız. Bu toplantıda eksiklerimizi araştırıp önümüzdeki eğitim öğretim yılında bütün alanlarda hem nitelik hem kalite hem de açtığımız kurslar ve kursiyer sayısı bakımından daha iyi olmamız gerekiyor.” dedi.

Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Yardımcı Cengiz Horozoğlu da şunları söyledi: “Toplantımıza katılımın fazla olması konunun ne kadar önemsendiğini gösteriyor. Halk eğitimi gerçekten ilimiz için çok önemli. Örgün eğitim, nihayetinde bizim hedef kitlemizdir. Adana’mızın nüfusu iki milyondan fazla, 450 binden fazla da örgün eğitim gören öğrencimiz var. Geri kalan kişi sayısı ise bizim yaygın eğitimin hedef kitlesi oluyor. Bu da bizi iddia sahibi yapıyor. Halkımıza ihtiyaç duymuş olduğu alanlarda eğitim vermek durumundayız.”