Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Makine İkmal Daire Başkanlığının işbirliğiyle 1 hayvan ambulansı, 4 kısırlaştırma ve 1 ulaşım aracının hizmete başladığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeryüzündeki canlıların korunmasında, sadece belediye yöneticileri olarak değil, insan olarak önemli sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak biri acil durum ambulansı, olmak üzere 6 aracı sokak hayvanlarıyla ilgili hizmete aldıklarını anlatan Sözlü, şunları kaydetti:

''Bu hizmetin yanında sokak hayvanlarıyla ilgili halkımızı bilinçlendirme işlemlerini de daha etkin olarak gerçekleştireceğiz.  Büyükşehir Hayvan Barınağında yaklaşık bin köpek ve yüz kedi var. Yeni bir hayvan barınağı yapılıyor ve o bittiğinde hayvanlar hem barınma ve yemek ihtiyaçlarını, hem de geniş alanda hareket etme, koşma ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bizim görevimiz belediye olarak hem başıboş hayvanların toplum sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önlemek hem de sokak hayvanlarının merhametsizliğe uğramasını engellemektir. Bu nedenle onlara canlıya yaraşır şekilde davranılmasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz, yapacağız.''