Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine güneş enerjisi sistemi dağıtıldı.

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Adana  Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destekli "Aydınlık Çadırlar, Mutlu İnsanlar" projesi kapsamında, kurayla belirlenen 23 küçükbaş hayvan yetiştiricisine güneş enerjisi sistemi dağıtıldı.

Kaymakam Ahmet Ziya Filizer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, Birlik Başkanı Murat Şen'e projeden dolayı teşekkür etti.

Filizer, "İnşallah bu güneş enerjisi sistemi ile dağda zor şartlar altında yaşayan çobanlarımız geceleri daha aydınlık ve güven içerisinde yaşayacaklar. Hem gecelerini aydınlatacak hem de cep telefonlarını şarj ederek aileleri ile iletişimlerini sürekli sağlamış olacaklar. Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın" dedi.

Birlik Başkanı Şen de Adana'da yaklaşık 4 bin civarında küçükbaş hayvan yetiştiricisi bulunduğunu söyledi.

İlkbahar mevsimiyle Toros Dağlarındaki yaylalara çıkan göçerlerin, teknolojiden tamamen uzak ve zor şartlarda işlerini yürüttüğünü anlatan Şen, şunları kaydetti:

"Aladağlı göçerlerimizin bu zor şartlarını biraz olsun kolaylaştırmak, göçer hayvancılığın daha kolay şartlarda devam etmesine katkı sağlamak amacıyla bu proje ortaya çıktı. Projenin toplam bedeli 196 bin liradır. Bu bedelin yüzde 75'i ÇKA, yüzde 25'i birliğimiz tarafından eş finansman olarak karşılanmıştır."

Konuşmaların ardından yetiştiricilere güneş enerjisi sistemi teslim edildi.