Büyük, valilikteki toplantıda, trafik güvenliğinden sadece emniyet, jandarma ve bazı kamu kurumlarının sorumlu olmadığını, bu konunun herkesi ilgilendirdiğini söyledi.

Toplumun her kesiminin buna katkı sunması gerektiğini vurgulayan Büyük, şunları kaydetti:

"Bu noktada değerlendirme toplantıları yapıyor, eylem planı oluşturmaya çalışıyoruz ve bunu kurul olarak da takip edeceğiz. Uluslararası ölçekte dünyada herkes, trafik kazalarını azaltma, kazalarda meydana gelen kayıpları düşürme konusunda belirli taahhütlere girmiş durumda. Biz de devlet ve hükümet olarak en azından belirli süreçte daha da düşüreceğimizi taahhüt etmişiz. Bunu yaparken mutlaka ekonomik yatırım ve projeler uygulanması gerekirken bazen de bir karar, hareket, işlem çok şeyi değiştirebiliyor."

Önerileri değerlendirerek karar alıp, takip etmek istediklerini anlatan Büyük, bazı konuların çözümünde tüm kurumların katkı sağlaması ile sonuç alınabileceğini ifade etti.

Vali Büyük'ün konuşmasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kurum temsilcilerine görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hemzemin geçitlerin iyileştirilmesi, trafik yoğunluğu yaşanan bölgelerde yolların genişletilmesi, şehir merkezine bölgesel otoparklar yapılması gibi sorunların çözülmesi konusunda kurum yetkililerini bilgilendirdi.

Toplantıya, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ile kurum müdürleri ve yetkilileri katıldı.