Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, lise öğrencisi 17 yaşındaki Tuba Genç'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık T.C.B. (23) ile Tuba Genç'in babası Özlem, annesi Temsile Genç ve tarafların avukatları hazır bulundu.
     Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada, sanığın cinayetten sonra, "Ben sana demedim mi (seni kimseye yar etmem) diye" şeklinde bağırdığını belirterek, sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan yargılanmasını istedi.
     Sanık, olayda kesinlikle tasarlama olmadığını savunarak, yaşananlardan dolayı pişman olduğunu ifade etti.
     Sanığın avukatı ise maktulün olaydan önce müvekkiline tokat atarak tahrikte bulunduğunu, sanığın cinayeti tasarlamadığını, tasarlanan bir cinayetin okul bahçesinde ve güvenlik kamerası önünde işlenemeyeceğini kaydetti.
     Mahkeme heyeti, sanığa "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
    
     -Duruşma sonrası açıklama-
    
     Adana Kadın Platformu üyesi bir grup kadın ve Tuba Genç'in yakınları duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı.
     Baba Özlem Genç, sanığa verilen cezadan dolayı mahkeme heyetine teşekkür ederek, "Mahkemelerde böyle kararlar verildikçe kadınlara kalkan eller azalacaktır" dedi.
     Adana Kadın Platformu adına konuşan Elif Karan ise verilen cezayla tüm kadınlar olarak bir nebze de olsa rahatladıklarını, sanığa alabileceği en yüksek cezanın verildiğini söyledi.
     Merkez Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi'ndeki TOKİ-Şehit Bahattin Kalaycı İlköğretim Okulu bahçesinde 29 Nisan 2012'de yaşanan olayda, T.C.B, sevgilisi olduğu iddia edilen lise öğrencisi 17 yaşındaki Tuğba Genç ile tartıştıktan sonra boğazını sıkmış ve genç kız olay yerinde hayatını kaybetmişti.