Etkinlikte görev alan personel, kentin ana arterlerinde, dolmuş duraklarında, ATM önlerinde ve kafetaryalarda ellerinde "Bu şehirde lösemili çocuklar da var", "Hastane odasında değil, bahçede büyümek istiyorum", "Senin tebessümünle iyileşiyorum" yazılı dövizlerle lösemiye dikkati çekti.

Atölye Koordinatörü Cennet Ünal, yaptığı açıklamada, 15 kişilik ekibin gün boyu kent merkezinde yüzlerine steril maske takarak döviz taşıdıklarını belirtti.

Amaçlarının toplumu lösemiye karşı bilinçlendirmek ve "farkındalık" oluşturmak olduğunu ifade eden Cennet Ünal, "Halkın yoğun olduğu yerde görevlendirdiğimiz arkadaşlarımıza lösemili çocukların ağızlarına taktıkları steril maskeyi taktırarak farkındalığı arttırmaya çalıştık. İnsanlarımız alkışlarla ve güzel sözleriyle bizlere ve etkinliğimize destek verdi. Bazıları ise dövizlerimizi gönüllü olarak taşıyarak bize katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü de steril maske takıp 'Bizim çocuklarımız onlar' dövizini taşıyarak oluşturmak istediğimiz farkındalığa katıldı" ifadelerini kullandı.