Çiftçilik yapan ve evli olan Mikail Uskaner (43), geçen yıl restoran işletmeciliği yapan eşinden boşanan 2 çocuk annesi Emrah Dil ile tanıştı. Arkadaş olan çift, 23 Ağustos'ta kıskançlık yüzünden kavga etti. Uskaner, Emrah Dil'i sokak ortasında tabancayla 3 el ateş ederek 7 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldürdü.
Daha sonra polis tarafından yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine konuldu. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Uskaner, ilk ifadesini tekrarladı. 1 yıldan beri birlikte yaşadığı kadının kendisini aldattığını ileri süren sanık, "Aldatıldığım için ayrılmak istiyordum. O bırakmak istemiyordu. Bu yüzden tartıştık. Küfür ve hakaret edince silahımı çekip ateş ettim, pişmanım" dedi.

Yusuf Dil ise, sanığı yalanlayarak, "Kardeşimle tehditle beraber oluyordu. Şikayetçiyiz" diye konuştu.
Bu arada annesinin öldürüldüğünü gören 7 yaşındaki R.O. önceki duruşmalarda, "Silah sesi duydum. Annem yere düştü. Mikail amcanın elinde silah vardı" demişti. Mahkeme, müebbet hapse mahkum ettiği sanığın cezasını haksız tahrik ve iyi hali göz önünde bulundurarak 15 yıla indirdi.