Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheliden bazılarının avukatları, daha önce ifade veren şüphelilerin, tutuklanmaları talebiyle doğrudan mahkemeye sevk edildiğini ileri sürdü.

Şüphelilerden H.D. ve E.Y'nin avukatı İsa Ayanoğlu, Adana Adliyesi önündeki basın açıklamasında, devam eden yargılamayı etkilememek için açıklama yapmayı düşünmediklerini ancak doğru bilgiye ulaşılması, soruşturmanın nasıl yürüdüğünün bilinmesi amacıyla konuşmaya karar verdiklerini belirtti.

Aralarında emniyet müdür yardımcıları ve polislerin bulunduğu 13 kişinin, daha önce ifade verdikleri için tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiğini aktaran Ayanoğlu, şunları söyledi:

''Bu polis müdürleri, sevk edildikleri suçlardan bundan 3 ay önce her bir soru ve iddiaya ayrıntılarıyla cevap vermek kaydıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade vermişti. Yeni delil elde edilmeden, yeni bir suçlama yöneltilmeden, suç vasfında değişme meydana gelmeden, hiçbir ifade alınmadan, hiçbir yeni suçlama yöneltilmeden bunlar gözaltına alınmışlardır. Hakimin, hukuka ve ahlaka uygun karar vereceği inancıyla savunmamızı yapacağız.''

Komiser yardımcısı Y.E'nin avukatı Emin Bayram da soruşturmanın hukuki değil, siyasi olduğunu savundu.

Daha önce polislerin ifadesi alınarak serbest bırakıldığını hatırlatan Bayram, ''Aradan geçen sürede savcılık, yeni bir delil çıkmadığı halde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün talebi ile gözaltı kararı vermiş ve polisleri, tutuklanmaları için sulh ceza hakimliğine doğrudan sevk etmiştir. Devletimize, milletimize ve hukuka olan saygı ve güvenimizden dolayı mücadelemizi hukuk önünde sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Şüphelilerden bazılarının yakınları da yakalama kararına tepki gösterdi.