Alınan bilgiye göre, polis ekipleri kapkaç olayına karıştığı iddia edilen iki kişiyi yakalamak için merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde operasyon düzenledi. Polis ekipleri, ara sokaklara kaçan iki zanlıyı kovaladığı sırada pompalı tüfekle ateş açıldı.

Bu sırada evinin damından olayları izleyen 13 yaşındaki Furkan Oğuz, kafasına ve göğsüne isabet eden saçmalarla yaralandı. Oğlunun yere düştüğünü fark eden anne Emine Oğuz, komşularının yardımıyla oğlunu Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Burada ilk müdahalesi yapılan Furkan Oğuz, ardından götürüldüğü Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Oğuz'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Uyuşturucu satışının yoğun olarak yapıldığı öğrenilen mahallede, polis ekipleri kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada aynı mahallede uyuşturucu satıcılarının, sevkiyat sırasında polis ekiplerine yakalanmamak için çocuklara Güneykuşak Bulvarı'nda lastik yaktırarak bariyer kurdurup gösteriler düzenlettiği öğrenildi.

- "Olan benim ciğerime oldu"

Olayın arından polis tarafından ifadesine başvurulan anne Oğuz, silah seslerini duyduğu sırada oğlunu "sakın damlara çıkmayın" diye uyardığını belirtti.

Mahallede çok sayıda uyuşturucu satıcısı olduğunu ifade eden Oğuz, "Olan benim ciğerime oldu. Bu mahalle pislik bir yer. O kadar insan ölüyor hiç mi ciğerleri yanmıyor bu insanların" dedi.

Öte yandan Furkan Oğuz'un yaralandığı sokağın yakınında, haziran ayında izinsiz gösteriler sırasında 14 yaşındaki İbrahim Aras'da hayatını kaybetmişti.