Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi Adana’da başladı.

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Türk Eğitim Derneği (TED) Adana Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen projenin açılışında yaptığı konuşmada, evrensel dil olan sporun gelişmesi ve yaygınlaşması halinde, gençlerin kötü alışkanlıktan uzaklaşacaklarını ve gelecekte ülkeyi yönetecek sağlıklı bir neslin doğacağını söyledi.

Projenin ikinci kez Adana’da uygulanmasından duyduğu memnuniyeti anlatan Çakır, “Projeyi izleyen öğrencilerin coşku ve heyecanı beni gelecek için çok umutlandırdı. Bu bağlamda; fair-play, spor bilinci ve kültürünün ülke genelinde yerleşmesi için çaba gösteren TMOK yöneticilerini kutluyorum. Projeyi öğrencilerle birlikte büyük heyecanla izledim. Ülkelerin tanınmasının bir yolu da spordan geçer. Projeyi hazırlayan, illeri dolaşarak uygulayan ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, 2006 yılından bu yana projeyi 1 milyonu aşan öğrenciye izlettiklerini, bütün hedeflerinin sporda şiddeti bitirmek olduğunu kaydetti.
Projenin akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Porsun, konuşmasında şunlara yer verdi: “Proje, profesyonel sunucusu Sibel Yazgan Tel ve sevilen maskotu ‘Oli’ ile 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik, spor kültürünü, olimpiyat oyunlarını ve felsefesini, fair-playi, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatmaktadır. Projeye katılan öğrenciler ya iyi bir sporcu, ya da bilinçli izleyici olacaklar. Adana’yı çok önemsiyoruz. Bu nedenle projeyi ikinci kez Adana’ya getirdik.”

Etkinliğin sonunda Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencileri meyve suyu, gofret ile tişört armağan edildi.