Adana Eczacı Odası(ADEO) eczacılık fakültesi öğrencilerine 5 gün süren Stajyer Eczacı Eğitim Programı düzenledi. Adana Eczacı Odası’nda gerçekleştirilen eğitime katılan 95 stajyer eczacıya katılım sertifikasının yanı sıra hediyeler de verildi.

Öğrencilerin eczanelerde staj yapmalarının zorunlu olduğunu hatırlatan Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ö. Mürsel Yalbuzdağ, mükemmeli arayan bir eczacı odası olduklarını söyledi. Odayı, mesleklerini ve meslek örgütlerini her zaman üst planda tutmaya çalıştıklarını aktaran Yalbuzdağ, “Sizler mezun olunca bu bayrağı devralacaksınız. Siz stajyer eczacılara üniversitelerde verilmeyen eczacı-meslek örgütü ilişkilerini oda olarak biz vermeye çalışıyoruz. Bu program sayesinde eczane eczacılığının pratik ve önemli noktalarını, unutulmaya başlanan havan eczacılığı, majistral ilaçları (eczanede hazırlanan ilaçlar), eczanede hasta iletişimini, hasta yaklaşımını, değişen eczacılık yasa ve yönetmeliklerini ve yeni mezun eczacıları nelerin beklediğini öğrendiniz. Deneyimli eczacılarımız sizlere tecrübelerini aktardı. Yeni eczane açan meslektaşlarımız karşılaştıkları bürokratik engelleri paylaştı. Ecza kooperatiflerinin ilaç dağıtımı çalışmalarını yerinde görerek dağıtım kanalının nasıl işlediğini, ilaç siparişinin nasıl verildiğini, acil ilaç kuryesinin nasıl gittiğini, eczanelere normal ilaç servisinin nasıl yapıldığını yerinde öğrendiniz. Ham bilgi ile gelen sizler beş günlük sürede donanımlı hale geldiniz. Önümüzdeki yıl bu eğitimi daha da geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın bütün verilerini diğer illerle ve fakültelerle de paylaşacağız.” dedi.

ADEO Başkanı Ersun Özkan’ın da katıldığı törende öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesinin ardından ADEO logolu beyaz önlük, çanta, eczacılığın el kitabı ile eczacılık mevzuatı kitabı hediye edildi.