Eğitim Sen Adana Şubesi üyesi bir grup, belediye binası önünde biraraya gelerek, slogan, pankart ve afişler eşliğinde yapılan zammı protesto etti.

Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğünün aldığı kararla özel halk otobüslerinde sivil ücretin 1,6 liradan 2, öğrenci ücretinin 1,4 liradan 1,65, belediye otobüslerinde sivil 1,4 liradan 1,9, öğrenci ücretleri 1,3 liradan 1,50 liraya yükseltildiğini söyledi.

Zamla halkın ulaşım hakkının engellendiğini öne süren Karagöz, "Kent içi toplu taşıma araçlarındaki yolcu yoğunluğu emekçilerin işe başlama ve işin bitiş saatleriyle doğru orantılıdır. Açlığa mahkum edilmiş asgari ücretle çalışan ve iki dolmuşla işine gelip giden bir yurttaşımız, aldığı ücretin dörtte birini ulaşım ücreti olarak ödemek zorunda bırakılmıştır" dedi.

Karagöz, 3 üniversitede yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisi olan bir kentte toplu taşımada yaklaşık 35,7'lik zam oranının birçok üniversite öğrencisinin eğitim hakkını gasp etmek anlamına da geldiğini savundu.

Karagöz, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulunun bu kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini istedi.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.