Adli mercilere sevk edilenlerden 25'i tutuklandı. Bir polisin baskın sırasında kapıyı koçbaşı ile kırmak yerine uyuşturucu satıcısının evine eliyle vurup açmasını istemesi dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü birimlerince uyuşturucu madde ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında 6 ayrı operasyonda toplam 25 bin 946 adet uyuşturucu hap, 180 gram kokain, 49 gram esrar, 92,5gram kenevir tohumu elde edildi, operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Gözıltana alınan bu kişiler sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne yönelik devam eden çalışmalar neticesinde ise Adana ve İstanbul'daki 13 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis örgüt elebaşı ve yöneticisi olduğu iddiasıyla 9 kişiyi gözaltına aldı, 3'ü tutuklandı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 2'si kadın 6 kişi de "Suç işlemek amacıyla teşkil edilmiş bir örgütün faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adli mercilere sevk edildi.

Narkotik ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik olarak gerçekleştirdikleri 14 ayrı operasyonda ise 22 kişi yakalandı. Gözaltına alınan bu kişilerden 16'sı sı sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Şahısların ev, araç ve gösterdikleri oldukları yerlerde yapılan aramalarda, 200 kg esrar maddesi ve 2 kg. eroin, 18 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.