Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Adana’da Varda Var Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari arasında imzalanan projenin bütçesi 958 bin 149 TL. Proje kapsamında Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü arasına yürüyüş parkuru; Yerköprü Mesire Alanı'nda yürüyüş parkuru, asma köprü ve dinlenme tesisi yapılması planlanıyor.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı proje, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesi'nin ortaklığı ve Karaisalı Kaymakamlığı’nın iştiraki ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 720 bin TL’lik hibe desteği ile yürütülecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, proje ile turizm potansiyeline sahip Karaisalı ilçesini ziyaret eden turist sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Kültürel miraslardan Varda Köprüsü’nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılmasını istediklerini anlatan Tari, “Proje, kültürel ve doğal mirasımız olan Yerköprü ve Kapıkaya kanyonunun tanıtılması, bölge halkına kültürel duyarlılığın aktarılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edecek.” dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise daha önce verdikleri destek ile birinci etabı bitirilen Kapıkaya Kanyonu Projesi'nin bu proje ile tarihi Varda Köprüsü’nü de içine alacak şekilde genişletildiğini aktardı. Bölgenin en önemli doğal ve tarihi varlıklarından Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonları ile Varda Köprüsünün turizm açısından değerlendirildiğini ifade eden Altunsu, proje sahibi ve ortak kuruluşları böyle bir çalışmada örnek bir ortaklık ve işbirliği göstererek bölgenin değerlerine sahip çıkacak projeler üretmelerinden dolayı tebrik ettiklerini belirtti. Altunsu, ajans olarak bölge turizminde, daha genel bir ifade ile bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında gurur duyulacak eserlere katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.