Adana'daki "yasa dışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında 1 emniyet müdür yardımcısı, 1 şube müdürü ve 1'i emekli 6 polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.

8 GÖZALTI

Adana'da 2 eski istihbarat şube müdürü ile 8 emniyet mensubunun evlerinde ve makamlarında arama yapıldı. Yasa dışı dinlemelerle ilgili olduğu iddia edilen operasyonda, 8 kişi gözaltına alınırken, bazı dokümanlara da el konuldu.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eski istihbarat şube müdürleri İ.B., E.Y. ile 8 emniyet mensubunun bugün sabah ev ve makamlarında arama yaptı. Emniyet mensuplarının evlerinde aramaların tamamlandığı öğrenildi. Yasa dışı dinlemelerle ilgili olduğu iddia edilen operasyonda, 8 kişi gözaltına alınırken bazı dokümanlara da el konuldu.

Aramalar sonrası gözaltına alınan emniyet mensupları sağlık raporu için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

EYLEMCİYE 50 LİRA VERMİŞTİ

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, 20 Ocak'ta Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Müdür Yardımcılığı'na getirilen İ.B., Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na atanmıştı. İ.B. Gezi Parkı eylemleri sırasında kulağına gelen taşla yaralanmış, ayrıca bir protestocunun 'Siz bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz" demesi üzerine "Benim maaşımdan senin payına 50 lira" diyerek cebinden çıkardığı 50 lirayı eylemci gence uzatmıştı.

Evinde ve makamında arama yapılan E.Y. de Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan döneminde Asayiş Şube Müdürlüğüne görevine getirilmiş, mahkeme kararıyla tekrar istihbarat şube müdürlüğü görevine dönmüştü. 17 Aralık'tan sonra E.Y. Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü görevine atanmıştı.