Adana’da yaşayan Boşnaklar her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pita Festivali’nde bir araya gelerek, gönüllerince eğlendi.

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Mimar Sinan Açık Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Kararlar, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Zekai Erşan, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer ve çok sayıda davetli katıldı.

Festivalde konuşan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Zekai Erşan, Bosna kültürünü yaşatma adına tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, destek veren ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmanın temel noktasının kültürlerin birbirlerini tanıması olduğunu dile getirerek, festivali düzenleyen dernek yöneticilerini kutladı.
Vali Büyük de Bosna’da yaşanan katliamlar sonrasında Boşnakların seslerini daha güçlü duyurabilmek ve kültürlerini yaşatabilmek için çok iyi bir şekilde organize olup, dünyanın her yerinde dernekler kurarak, varlıklarını devam ettirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 'biz büyük bir aileyiz' temalı etkinlikler ile festival sürdü. Boşnaklar evlerinde yaparak getirdikleri, Boşnak böreğini katılımcılara ikram etti. Festival, Boşnakların yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri oyunlarına davetlilerin de katılımıyla sona erdi.