Genç graffiti sanatçılarını profesyonel bir yarışma ortamıyla buluşturan Red Bull Graffizm, dördüncü kez tamamlandı.

Graffiti kültürünün bir parçası olan hip hop, kaykay ve bisiklet gibi sokaktan doğan performansları da buluşturan Red Bull Graffizm 27-28 Haziran hafta sonunda Adana’daydı. 2012 ve 2014 yıllarında İzmir Enternasyonel Fuarı’nda gerçekleşen Red Bull Graffizm, yetenekli genç sokak sanatçılarını bir araya getirmek üzere bu yıl ilk kez İzmir dışına taşındı ve Adana’yı ziyaret etti.

15-25 yaş arası graffiti sanatçılarına açık etkinlik Adana Şinasi Efendi Caddesi’nde 27 Haziran'da yapılacak workshop ile başladı. İlk günde beş saat süren workshop’ta graffiti sanatçıları maharetlerini sergiledi. Katılımcılar arasından seçilen toplam 14 graffitici, 28 Haziran'da boyaları ile konuştu.

Final gününde herkes aynı anda tahta panoların karşısına geçti. Aynı sayıda ve renkte boya kullanarak Adanalıların kendilerine has sözlerinden biri olan 'bizik' kelimesini boyamaya başladı. M1 Merkez Adana AVM Otoparkı’ndaki finalde ayrıca Murat Özdemir ve Burak Yüksek ile Skateparkur Academy’nin BMX bisiklet gösterileri de heyecanı canlı tuttu. Adana'nın ikonlarından hip hopçu Fate Fat'ın konseri etkinliğe müzikal bir arka plan oluşturdu. Fate Fat’ın aynı zamanda yarışma kelimesi olan Bizik adlı şarkısı oldukça ilgi gördü.

Tamamlanan eserler jüriyi oluşturan sokak sanatçıları PANS, Göçmen ve Adanalı ressam Eser Afacan tarafından değerlendirildi. Jüri; stil, renk uyumu, kompozisyon ve temizlik kriterlerini dikkate aldı. Red Bull Graffizm’in bu yılki kazananları Sefa Davşan, Alican Arımaz ve Buğra Sağdıç oldu. Birinci olan Sefa Davşan’a 500 TL, ikinciye 250 TL ve üçüncüye 150 TL değerinde graffiti malzemesi Red Bull’un hediyesiydi.