Adanalı 4’ü kadın 22 sporcu, 12-16 Ağustos tarihleri arasında ENKA Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek Kulüplerarası Türkiye Yaz Yüzme Finallerine gitti.

Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Başantrenörü Martin Grabowski, yoğun antrenmanın yanı sıra Mersin ve Adana’da gerçekleştirilen deneme yarışmalarıyla tüm sporcuların derecelerini geliştirdiğini, alınan başarılı sonuçların gelecek için kendini umutlandırdığını söyledi. Sporcuların başarılı olmasında ailelerin önemli rol üstlendiğinin altını çizen Grabowski, Türkiye finallerinde ferdi ve takım olarak dereceye gireceklerine inandığını ifade etti.

Grabowski, açıklamasında şunlara yer verdi: “Başarı ekip işidir. Şimdiye dek Adana ve Mersin’de yaptığımız deneme, teşvik yarışmalarında 47 TOHM sporcularından 22’si derecelerini geliştirerek, federasyonun belirlediği barajı geçtiler. 6 aylık çalışmanın semeresini madalyalarla taçlandıracağız. Öncelikli hedefimiz milli takımlara yeni sporcular kazandırmak. Bir başka hedefimiz de 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan sporcu göndermek. Bizlere güvenen ve destek veren herkese teşekkür ederiz.”