Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında gönüllülük esasıyla başlatılan Topluma Hizmet Projeleri’ne Adana İş Kadınları Derneği'nden destek geldi.

Adana İş Kadınları Derneği öğrencilerin verdiği malzeme listesinin tamamını alarak öğrencilerin yanında oldu. Malzeme teslimine katılan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, öğrencileri İstanbul'dan kalkıp Adana'ya gelerek projelerini hayata geçirdikleri için tebrik etti. İŞKAD tarafından verilen desteğin teslim törenine Türkmen'in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Sema Soykan, Belgin Özçelik, Rana Dal, Canan Onatça Dolmuş ve Sıdıka Uğıurlugüngör ile öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Projenin liderlerinden Hasan Akar’ın kendisini arayarak destek istediğini hatırlatan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Özçelik, "Bir gün telefon çaldı ve karşımda bir ses projelerine destek istedi. Proje ve istekleri ile ilgili mail atmalarını istedim. Mail sonrası da bu isteği dernek yönetimine sundum. Olumlu bir karar çıkınca Kabataş Lisesi'nin gönüllülük esasına dayalı yaptıkları projeye memnuniyetle destek olduk." dedi.

11-18 Nisan tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen proje kapsamında Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi'nin 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden 12 gönüllü sosyo-kültürel faaliyetler ve çevre çalışmaları (ağaçlandırma, kazı çalışmalarına yardım) yapıyor. Bunun yanı sıra projenin hedef kitlesinde, çevre ve kültür bilinci kapsamındaki insanlar dışında, Adana Huzurevi sakinleri, yaşlı vatandaşlar, zihinsel engelliler de bulunuyor.

Öğretmen Süheyla Öztığ danışmanlığında, Genel Koordinatörlüğünü E. Habibe Özbey'in yaptığı projenin liderlerliğini de öğrenciler Berkalp Altay ve Hasan Akar yapıyor.