Uluslararası Amatör Muay Thai Federasyonu (IFMA) tarafından dünyada yılın antrenörlüğüne aday gösterilen 6 kişi arasında gerçekleştirilen oylamada, Adana Bölge Antrenörü Teslime Çelik’in ikinci olması sevinçle karşılandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, yılın antrenörlüğünü az farkla Ukraynalı Pavel Yevtushenko’ya kaptıran Teslime Çelik’i kutlayarak, aynı heyecanla yeni dünya şampiyonu sporcular yetiştirmesini istedi.

Türkiye’nin yurtdışında her alanda lobisinin bulunmadığını, bunun sıkıntısının yaşandığını ifade eden Yılmazel, uluslararası tüm federasyonlarda yabancı dil bilen, kendini geliştiren spor yöneticilerinin görev alması gerektiğini söyledi. Teslime Çelik’in eski dünya şampiyonu sporcu olduğunu, ayrıca milli takımlara yüzlerce sporcu kazandırdığının altını çizen Yılmazel, konuşmasında şunlara yer verdi: “Çalışkan, heyecanlı, donanımlı bölge antrenörümüz Teslime Çelik’in, dünya federasyonu tarafından titiz bir araştırmanın sonucunda 6 aday arasında gösterilmesi bile büyük bir başarıdır. Gururumuz Teslime Çelik gönlümüzde yılın antrenörü olmuştur. Moralini bozmadan hedef büyüterek çalışmalarını sürdüreceğine ve yeni dünya şampiyonu sporcular çıkaracağına inanıyorum.”

ÇELİK: DESTEK VERENLERE MİNNETTARIM

Çelik, 30 gün kadar süren oylama sırasında kendisine destek veren Adana Valisi Mustafa Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile spor ailesine minnettar olduğunu ifade etti. Tayland’ın Başkenti Bangkok’ta gerçekleştirilen dünya şampiyonası sırasında yılın antrenörlüğüne aday gösterilen 6 adayın tanıtıldığını, herkesin kendisine büyük ilgi gösterdiğini belirten Çelik, “Öncelikle benim çalışmamı yakından izleyerek aday gösteren Uluslararası Muay Thai Federasyonu yöneticilerine şükran borçluyum. Bana destek veren, yüreklendiren, Taylan’da gitmem konusunda harcamaları karşılayan ve adının verilmesini istemeyen işadamına, herkese teşekkür ederim. Aday gösterilmem beni gelecek için daha da umutlandırdı. Bundan böyle daha çok çalışarak dünya şampiyonalarına yeni yetenekler hazırlayacağım.” diye konuştu.