Adana Kasaplar, Tavuk, Balık Eti, Şarkütericiler Esnaf Odası Başkanı M. Saruhan Yağmur, Ramazan ayı boyunca hiçbir et ve et ürününe zam yapılmayacağını açıkladı.

Başkan Yağmur, Ramazan ayında Kasaplar Odası’na bağlı bulunan denetim ekiplerinin izinlerini kaldırarak kasap, tavukçu, balıkçı ve şarkütericileri denetleme faaliyetlerine hız verdiklerini bildirdi. Vatandaşlara, hijyenik ortamda üretilen ve satışı yapılan et ve et ürünü satışı için İl Tarım Müdürlüğü ve Büyükşehir, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam belediyeleri zabıta ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışacaklarını duyuran Başkan Yağmur, "Odamıza kayıtlı tüm kasaplar, balıkçılar, tavuk eti satışı yapan işletmeleri denetlemelerimiz devam etmektedir. Ayrıca Ramazan ayı boyunca tüm et ve et ürünlerinde hiçbir şekilde zam yapılmayacaktır. Vatandaşlarımızın bilinçli olarak, tanıdık ve bildikleri esnaf tarafından, sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilen, satışı yapılan et ve et ürünlerini tercih etmeleri de menfaatlerine olacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın hiçbir şekilde hiçbir firmadan, izinleri dahi olsa hazır kıyma almamalarını tavsiye ediyoruz. Et sucuklarını da bildikleri ve tanıdıkları esnaftan almalarını istiyoruz." dedi.

Yağmur, vatandaşların karşılaştıkları sorunları 24 saat açık olan 0505 376 33 74 numaralı cep telefonuna, saat 08.00’den 17.00’ye kadar da Odaya ait 0322 365 03 02 ve 365 33 77 telefonlara bildirmelerini istedi.