Samsun’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasına 50 sporcu ile katılan Adanalı Kick Boksçular tarihi bir başarıya imza atarak, 11 madalya ile döndü.
Yakın tarihe kadar birçok kesim tarafından adı bile bilinmeyen kick boks sporunda elde edilen başarının şehrin tanıtımına da büyük katkısı olduğunun altını çizen Ataşbak şunları kaydetti:
“Başta madalya kazanan sporcularımız olmak üzere onları müsabakalara hazırlayan antrenörleri Ahmet Alparslan Benli, Erkan İdi, İbrahim Pırıltı ve Kick Boks İl Temsilcisi Şehmus Baysal’ı tebrik ediyorum. Ne kadar özveri de bulunduklarını yakinen takip ettiğim için iyi biliyorum. Sporcuların eksiklerini tespit edip, bu yönlerini geliştirmeleri için ekstra çalışmalar yapıyorlar. Biliyorsunuz spor hatalarla dolu bir oyundur. Birileri çok hata yapar şampiyonluğu kaybeder, diğeri az hata ile şampiyon olur. Bu gün kentimize getirdikleri 11 madalya ile Adana tarihinde bir ilke imza attılar. Yalnızca başarılarıyla değil, olgun ve düzgün davranışlarıyla da takdir toplayan sporcularımıza vereceğimiz desteklerin, artarak devam edeceğinin bilinmesini istiyorum."
BOZAN: “BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”
Adana Gençlikspor Kulüp Başkanı Ahmet Bozan, başarının koordineli ve düzenli bir çalışmanın sonucu elde edileceğini vurguladığı konuşmada şunları söyledi:
“Ben de başta sporcularımız, antrenörleri ve İl Temsilcisi olmak üzere ailelerini de kutluyorum. Bir başarının temelinde disiplin içinde topyekun bir çalışma yatar. Sadece antrenman saatlerinde çalışmak yeterli değildir. Okulda öğretmenlerinin, evde ailelerinin, kulüpte antrenörlerinin destekleri çok önemlidir. Bir kez daha emeği geçen herkesi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”
“MADALYALARI ATAŞBAK’A HEDİYE EDİYORUZ”
Kick Boks Adana İl Temsilcisi Şehmus Baysal, kazanılan madalyalar da en büyük pay, bize her imkanı sağlayan İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak’ındır diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Adana tarihinin en büyük başarısını yakalamamızda en önemli unsur, bir ekip çalışmasıdır. Kuşkusuz bu ekibin en önemli ismi il müdürümüz Ataşbak’tır. Bu nedenle sporcularımızın aldığı madalyaları il müdürümüze armağan ediyoruz. Bizlere sağlanan imkan ve desteklere elde ettiğimiz madalyalarla cevap vermiş olmanın hazzını yaşıyoruz. Şampiyon olan sporcularımız, İrlanda’da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. İnanıyorum ki oradan da madalyalarla döneceğiz.”
Ayrıca Ataşbak tarafından başarılı sporculara spor malzemeleri hediye edildi.
Samsun’dan madalya ile dönen sporcuların isimleri şu şekilde:
Altın Madalya Kazananlar: Elif Aybike Benli, Fulya Ayçiçek, Göknur Yaşin Dündar, Mahsum Teker, Cengaver Taylan Kemik
Gümüş Madalya Kazananlar: Ali Göktürk, Miraç Özkaya, Yusuf Caner Duvar, Duran Gök, Emrullah Çavuş
Bronz Madalya Kazanan: Aysel Yavuz