Romanya’da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası için Adanalı yüzme antrenörü Sibel Bencan Dinçer milli takım antrenörü olarak çağrıldı. Dinçer, 15 yıllık antrenörlük kariyeri olduğunu ve 1993 Hollanda Amsterdam’da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) ve 1995 İzmir’de gerçekleştirilen Balkan Şampiyonası’nda yüzdüğünü söyledi.

Kariyerinin ilk milli takım antrenörlüğünü yapacağını belirten Adanalı yüzme antrenörü Sibel Bencan Dinçer, "Bilfen Koleji Spor Kulübü’nde antrenörlük yapmaktayım. Adana’da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında en çok sporcu veren kulüp antrenörü olarak çağrıldım. Ayrıca Türkiye şampiyonu Derin Yerlikaya’yı yetiştirdim. Hedefim milli takımda daha uzun süre kalmak ve daha çok sporcu kazandırmak olacaktır." diye konuştu. Dinçer, kendisine güvenen ve destek olan Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür etti.

Dinçer, annesi Canan Bencan’ın 1971 yılında Romanya'da Balkan şampiyonasına katıldığını, babası Gürhan Bencan’ın ise uzun yıllar milli takım mayosu giydiğini, şu anda ise TOHM Adana Koordinatörlüğü ile Türkiye Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını, çocuklarının ise yüzücü olduğunu sözlerine ekledi.