Seyhan belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın kalkınması için inşaat sektörünün hareketlenmesi gerektiğini söyledi.

Masel Otel’de Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya gelen Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş ve üyeleri, sektörde sıkça yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm talebinde bulundu.

Başkan Zeydan Karalar, müteahhitlerle bundan böyle sıkça bir araya gelecekleri sözünü verdi. Toplantıya belediyenin imar ve harita müdürleriyle katılan Başkan Karalar, müteahhitlerin sorunlarını çok iyi bildiklerini söyledi. İnşaat sektörünün önünün açılması gerektiğini hatırlatan Karalar, “İç içe çalışması gereken iki kesimiz. Önümüzü açmak için ne gerekiyorsa birlikte çalışarak yapacağız. Sizlerin uzmanlık alanınızla ilgili bize yol göstermenizi istiyoruz. Seyhan’da inşaatların önünü açmak için Belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Seyhan'ın imar sorunun aşılması için her türlü öneriye açık olduklarını ifade eden Başkan Karalar, müteahhitlerin kanunlara uygun binalar yapmasını istedi. Karalar, "Seyhan'da imar sorunlarının önünü açtık. İnşaat sektörü Türkiye'nin kalkınmasında çok önemli faktördür ve olmaya devam edecektir. Sadece ülkemizde değil, gelişen bütün ülkelerde inşaat sektörü çok önem arz ediyor. Adana'nın ekonomisini canlandıracaksak birinci derece inşaat yaparak kentimizi kalkındıra biliriz. Bunun sonucunda inşaat sektörünün önünü tamamen açmamız gerekir. Biz Seyhan olarak bunu yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AYAMDER üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a sorularını iletti.