Çukurova Turistik Otel İşletmecileri Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çukurova’nın turizm payının artırılması için yörenin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, Çukurova’nın turizmdeki payının artmasında lokomotif illerin Mersin ve Adana olacağını belirterek, “Mersin’in yaz turizmi ve kültür turizmi alanlarındaki potansiyelini Türkiye ve dünyaya tanıtmaya başladık. Adana’nın kongre ve fuar, kültür ve sağlık turizmi potansiyelini de tanıtabilirsek bölgede bir destinasyon yaratabiliriz.” dedi.

Yaz turizmi ve kültür turizmi alanında Mersin’in tanıtımı açısından önemli mesafe alındığını belirten Demir, “Eğer Adana’yı tanıtamazsınız Mersin’i de yeterince tanıtmamışsınız demektir. Biz başta bu iki şehir olmak üzere Çukurova yöresinin bir bütün olarak turizm bölgesi olmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Adana’nın kongre ve fuar turizmi açısından taşıdığı potansiyele dikkat çeken Demir, “Adana ülke çapında önem taşıyan güzergâhlara yakın konumdadır. Adana, komşu ülkeler olan Suriye, Irak, İran, Suudi Arabistan ve İsrail’in alışveriş merkezidir. Ayrıca ülkemizin Batı Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya geçiş kapısı olması nedeniyle komşu iller ile yaşanan yoğun ticaretin de merkezidir. İlde bulunan nitelikli konaklama tesislerinin ve üniversitelerin salonları kongre ve fuar turizmine uygundur.” ifadelerini kullandı.

Adana ve yöresinin önemli bir tarihsel mirasa da sahip olduğunu kaydeden Başkan Demir, Anavarza, Şar, Misis, Magarsos, Ayas, Akören, Muvattali kabartmaları gibi öğren yerlerinin tanıtılması önerisinde bulundu. Adana’nın sağlık ve kaplıca turizmi açısından taşıdığı değerlere de değinen Demir şunları söyledi: “Adana ve yöresinde Kurttepe içmesi, Ali Hoca içmesi, Acıdere içmesi, Tahtalıköy kükürt kaynağı, Kokarpınar içmesi, Ilıca içmesi, Bağözü içmesi gibi kaplıcalar bulunuyor. Bunların birçoğu Adana il merkezine 5-10 kilometre mesafede. Ülkemizde ve dünyada son yıllarda özellikle yaşlı nüfus kaplıcalarda konaklamayı tercih ediyor. Adana’daki otellerimiz, hem kaplıcalardan faydalanmak hem de şehri gezmek isteyen misafirlerin konaklaması için uygun. Yeter ki bu alanlar iyi tanıtılsın.”