Adana Büyükşehir Belediyesi, Karataş ilçesinde engelli atletizm pistinden, olimpik havuza, at binme alanından, kongre merkezine kadar, içinde engelliler hizmet verecek çok sayıda tesisi barındıracak Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için çalışmaları hızlandırdı.

Merkezin hayata geçirilmesinin ardından Adana, 2016 Dünya Uluslararası Engelli Atletizm Şampiyonası'na aday olacak. Merkezdeki çalışmaları inceleyen Başkan Sözlü, tesislerin dünya standartlarında olacağını vurguladı. Karataş ilçesi Yemişli köyünde daha önceden İncirlik Hava Üssü'ne bağlı olan ve eski radar bölgesi olarak da bilinen alan, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımı ile Engelsiz Yaşam Merkezi olarak Adanalıların ve engelli vatandaşların hizmetine sunulacak. Tesis, spor, eğitim ve kültürel faaliyetler için kullanılacak, ayrıca uluslararası atletizm ve basketbol şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede inşa edilecek. Projeyle ilgili fizibilite toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Her zaman Adana'ya yaraşır bir hizmet sunma gayretinde olduklarını belirten Başkan Sözlü, "Merkezimizi, engellilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn ettik. Ayrıca bu tesisten engelli vatandaşlar kadar engelsiz vatandaşlarımız da yararlanacak. Merkezimiz aynı zamanda yurt içi ve yurt dışından gelecek talepleri karşılayacak kapasitede olacak." dedi.

Projenin 2016 yılı bütçesinde yer alması için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını ifade eden Başkan Sözlü, “Proje tamamlandığında dünya çapında bir rehabilitasyon merkezi olacak. Tesisimiz aynı zamanda engelsiz vatandaşlarımız için de bir futbol sahası içerecek. Burayı öncelikle engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız için bir sosyal tesis haline getirmek istiyoruz. Bizim için özellikle engellilerin ve engelli temsilcilerinin görüşlerini almak oldukça önemli. Projenin son şeklini, onların görüşünü alarak yapacağız." diye konuştu.

ADANA, DÜNYA ENGELLİ ATLETİZM ŞAMPİYONASINA ADAY OLACAK

Açık ve kapalı olmak üzere toplam 77 dönüm 600 metrekarelik bir alanda başlanan projenin ilk etabında 5 yıldızlı bir konaklama merkezi ile uluslararası standartlarda bir atletizm pistinin yapılması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında yapılacak Dünya Engelli Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için aday olacak merkezde aynı zamanda çeşitli engelli spor müsabakalarının da gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Karataş sahiline yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki merkezin diğer etaplarında ise amfili basketbol ve futbol sahaları, olimpik havuz, stadyum, at binme alanları, sauna, terapi havuzları, fuaye alanı, kongre merkezi, tiyatro binası, yürüyüş parkuru, prefabrik konutlar ve otopark gibi tesisler de yer alacak. Mevcut su kulesinin ise deniz manzaralı bir seyir kulesi haline dönüştürülmesi planlanıyor.