Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) 2014-2015 olağan genel kurul toplantısını yaptı. Yeni yönetimin belirlendiği genel kurulda birlik başkanlığına Rıfat Karabucak seçildi.

Genel kurulda konuşma yapan eski dönem ADATÜB Başkanı Remziye Karabucak, birliğin gelir gider bütçesi ve yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi vererek, Adana’ya 'Turunçgil Parkı' kuracaklarını söyledi. Turunçgillerde yeni çeşitlerin ovaya uyumu ve yaygınlaşması için Çukurova Üniversitesi, ALATA ve BATEM Araştırma Enstitüsü ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak gerekli çalışmaların başlatılacağını söyleyen Remziye Karabucak, "Büyükşehir Belediyesi'nden birliğimize tahsis edilen arsanın hukuki sürecine müdahil olup, davanın kararına göre tasarlanan Turunçgil Parkı’nı ivedilikle tamamlayacağız." dedi.

Bölgede yaşanan sorunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na aktarmak için belirli dönemlerde Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Remziye Karabucak, "Avrupa Birliği ve Tarım Bakanlığı’nın desteklerinden finansal katkı sağlamaya çalışıp, ihtiyacımız olan projeler üreteceğiz. 2016 yılında Brezilya’da yapılacak Uluslararası Turunçgil Kongresine katılacağız. Nisan ayında ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’ etkinliğinde yine görev alacağız." şeklinde bilgi verdi.

Akdeniz İhracatçılar Birliği ile müşterek toplantılar düzenleyerek, turunçgilin sorunlarına çözüm üreteceklerini söyleyen Remziye Karabucak, konuşmasına şöyle devam etti: "Yurt dışından ve yurdumuzdan konularında uzmanlaşmış kişiler davet edilerek, turunçgillerde beslenme, çeşitlilik, budama ve hastalılarla ilgili bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz. Yeşillenme (huanglonbing) hastalığının dünyadaki dağılma süreci ve taşıyıcı afidin İspanya’da tespit edilmesi üzerine, Bakanlığın gereken tedbirleri alması konusunda ısrar ve taleplerimizin uygulanmasının takibini yapacağız. Üyelerimiz için Arjantin-Güney Afrika gibi diğer turunçgil yetiştiren ülkelere geziler düzenleyerek, narenciyedeki son gelişmelerin takibini yakından yapacağız."

Genel kurulda ADATÜB’ün yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Rıfat Karabucak, Bülent Özler, İbrahim Tekin, Sıdıka Erdoğan, Remziye Karabucak, Taciser Oral, Yeşim Ağagil, Selami Pakyürek, Yasin Milli, Efsun Gürani, Yaşar Özekenci, İlker ateş, Burak Karabucak ve Aslı Koçak Başar.