Birleşmiş Milletler himayesindeki ‘Adalet İçin Acil Yanıt (Justide Raped Response-JRR) Örgütü’nün düzenlediği kurs programı Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) ev sahipliğinde yapılıyor. 27 Nisan’da başlayan ve yarın sona erecek kursun ardından 1-2 Mayıs tarihlerinde de 'Cinsel Şiddet Sempozyumu' düzenlenecek.

Türkiye’de ilk kez Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Adana’da yapılan ‘Adalet İçin Acil Yanıt Kursu’nun kursiyerleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden, alanlarında uzman adli bilimcilerdi. Kursun açılış töreni ÇÜ Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kanada Büyükelçisi John Holmes, Uganda Büyükelçisi Johnson Akara Olwa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden, alanında uzman adli bilimciler ile Çukurova Üniversiteli akademisyenler katıldı. Açılış töreninde konuşan Avrasya Adli Bilimler Akademisi ve ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen, kursun amacı hakkında bilgi verdi. Adli tıp ve adli bilimlerin gün geçtikçe daha da geliştiğine dikkat çeken Prof. Dr. Gülmen, Birleşmiş Milletler himayesindeki Adalet İçin Acil Yanıt Örgütü – JRR tarafından düzenlenen ve Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kursla, adli bilimler uzmanı eksperlerinin sertifikalanacaklarını bildirdi. Prof. Dr. Gülmen, Türkiye’ye gelerek kursa katılan adli bilimcilere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da konuşmasında, bilim insanlarını Çukurova Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adaletin dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlık için önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kibar, hem JRR Kursu hem de 1-2 Mayıs’ta gerçekleşecek Cinsel Şiddet Sempozyumu’nun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcı bilim insanlarına teşekkür etti.

JRR Direktörü Andras Vamos-Goldman ile Uluslararası Ceza Soruşturmaları Enstitüsü Direktörü Gabriel Oosthuizen’in konuşmalarının ardından katılımcılar ve kursiyerler ÇÜ Kayıkhanesi’nde düzenlenen kursa start verdi.