Çukurova Bölgesel Adli Tıp ve Adli Tıp Uzmanları Derneği Aylık Eğitim Toplantısı Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Hippokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturumlara katılamayan Adli Tıp uzmanlarının da internetten canlı bağlantıyla izlediği toplantının ana konusu ‘şiddet’ oldu.

Toplantının aşılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen yaptı. Prof. Dr. Gülmen Adli Tıp ve Adli Bilimlerin gün geçtikçe daha da geliştiğine dikkat çekti. Toplantıda ‘şiddet’ konusunun irdeleneceğini açıklayan Prof. Dr. Gülmen, Birleşmiş Milletler himayesindeki Acil Yanıt İçin Adalet (Justice for Rapid Response JRR) örgütünün gerçekleştireceği ‘Cinsel Şiddet Sempozyumu ve Kurs Programı’na katılım davetinde bulundu.

Adli Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nadir Arıcan ise şiddetin kendi alanlarının ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek, zaman zaman şiddetin çok üst düzeylere çıktığını ve toplumun şiddet ile birlikte yaşadığını söyledi. Ana konusu ‘şiddet’ olan toplantının ilk bölümünde oturum başkanlığını Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen yaparken ilk konuşmacı ise Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş oldu. Prof. Dr. Gümüş Adli Tıp uzmanlarına ‘Şiddetin Sosyolojisi’ başlıklı bir sunum yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen’in oturum başkanlığını yaptığı ikinci oturumda ise, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşah Şeydaoğlu ‘Şiddette Reklamların Karanlık Yüzü’ , Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nden Dr. Burak Gönültaş ‘Çocuk Cinsel İstismar Olgularında Olay Kurgusu’, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günal Kurşun ise ‘Ceza Hukukunda Şiddet ve Ceza İnfaz Sistemi’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.