AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar, parti il teşkilatının, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile etkin mücadele etmediğini öne süren gazeteci Rıfat Söylemez ile ilgili, "Kaçak Emre Uslu'ya ve Mehmet Baransu'ya, casusluk iddiasıyla yargılanan Can Dündar'a sosyal medya hesabından destek veren Söylemez, cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet ve casusluk davası sanığına verdiği desteği unutup, AK Parti teşkilatlarına saldırıyor" dedi.

Sorar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentteki bir gazetede, gazeteci Söylemez'in, "FETÖ'nün Adana medya imamı" olduğunun yazıldığını aktardı.

Söylemez'in, FETÖ'nün elebaşına yaptığı övgülerin yer aldığı paylaşımların, söz konusu gazete tarafından gündeme getirildiğini ifade eden Sorar, şöyle konuştu:

"Gazetede, 17/25 Aralık sonrasında dahi FETÖ elebaşına övgülerle 'hocam' diye hitap ederek destek olan kişinin bir haftadır AK Parti'yi FETÖ ile mücadelede yetersiz bulmasının ve AK Partilileri suçlamasının altında yatan gerçeğin, kripto eleman olmasından kaynaklandığı ifade edildi. Gazetede yer alan habere ve ulaştığı belgelere göre paralelin Adana medya imamı Rıfat Söylemez, her fırsatta Fetullah Gülen'e sahip çıkmış. Öyle ki hiç çekinmeden 17/25 Aralık'ta 'Fethullah Gülen rüşvet mi istiyor?' başlığı ile Gülen'i savunan, hükümetin haksız olduğunu ifade eden yazılar kaleme almıştır. Paralel karşıtı yayın yaptığını söyleyen Söylemez hızını alamayıp 17/25 Aralık'ta dahi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine dil uzatmayı ihmal etmiyor. Ayrıca, kaçak Emre Uslu'ya ve Mehmet Baransu'ya, casusluk iddiasıyla yargılanan Can Dündar'a sosyal medya hesabından destek veren Söylemez, cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet ve casusluk davası sanığına verdiği desteği unutup, AK Parti teşkilatlarına saldırıyor."

FETÖ ile mücadelenin, ilk günden bugüne AK Parti hükümetinin himayesinde ilerlediğine dikkati çeken Sorar, bu mücadelede AK Parti'nin her zaman karşısında olan, meşru hükümete darbe girişimlerine destek verenlerin, bugün AK Parti içine sızma ve partinin dengelerini bozma girişiminde bulunduklarını vurguladı.

Mücadelelerinin, devletin bekası için olduğunu görüp, kendilerine destek verenlere minnet duyduklarını belirten Sorar, şu ifadeleri kullandı:

"PDY mensuplarının 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde koro halindeki HDP desteğine, Adana'dan 'Halkın umudu HDP' ve 'HDP Meclise girecek, Türkiye normale dönecek' manşetleriyle Söylemez'in koroya eşlik etmesi daha hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Ancak bu mücadelede 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan gitsin yeter ki, gerekirse ülke batsın' mantığında olanların kendilerine göre paralel mücadelelerini baltaladığımızı söylemeleri de akla ziyan bir davranıştır. Rıfat Söylemez'in yaptığı eski yayınlarla bugün yaptığı yayınları karşılaştıran gazetenin araştırmacı gazetecilik görevini yerine getirmesini hazmedemeyen Söylemez'in, gazete basılır basılmaz sosyal medya hesabından ve gazetesinin sütunlarından partimize tehditler savurmaya başlaması, gazetenin yazdıklarının kripto medya imamını deşifre edip, zor duruma düşürdüğünü tüm Adana görmüştür. 17/25 Aralık darbe girişimi sırasında Fethullah Gülen'e destek veren, Sayın Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarını yolsuzlukla suçlayan Söylemez'in şimdi paralel karşıtı yayınlar yapıp kendisini paralelin karşısında gibi konumlandırması, medyaya yapılacak olası bir operasyondan kurtulmak için olduğu, Pensilvanya'nın gizlenen, emrini yerine getirdiği, FETÖ'nün ve imamlarının bu şekilde yeni bir gizlenme yöntemi geliştirdiği, bunun Haşhaşi bir taktikten başka bir şey olmadığı ortadadır. Şunun unutulmaması gerekir ki, Adana teşkilatımızın her bir mensubu bu mücadeleden asla geri durmamaktadır. Sorulan sorular, oluşturulmak istenen algının bir parçasıdır. AK Parti, bugüne kadar milletimizden aldığı güçle kurulan tüm kumpasları alt ettiği gibi bugünden sonra da kurulacak tüm paralel kumpasların milletimizle beraber üstesinden gelecek güçtedir."