AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Suriyeliler’in yaşadığı 10 ile alt yapı projesi karşılığında verilmesi planlanan Japon Kredisini (JIKA) Adana’nın da almaya hak kazandığını bildirdi.
Başkan Fikret Yeni, yaptığı açıklamada, bazı mihrakların yerel maharetsizliklerini kapatmak adına Adanalının da çok iyi bildiği gibi, hükümetin yatırımlarını yok sayarak akılları sıra hükümeti tahkir etmeye, günlük ve kısır algı operasyonları ile yıpratma yolunu seçtiğini ifade etti. Buna ne AK Parti’nin, ne de milletin asla izin vermeyeceğini söyleyen Yeni, milletin kendisine hizmet edeni unutmayacağı gibi, kendisini yanıltanı da asla unutmayacağını vurguladı.
Aynı zihniyetin 2-3 ay önce bu algı dümeninin başına geçerek şehrin enerjisini hunharca harcamaya çalıştığını ifade eden Başkan Fikret Yeni, “Japon kredisi olarak bilinen, uzun vadeye yayılmış geri ödemesi olan, Suriyeliler’in yaşadığı 10 ile alt yapı projesi karşılığında verilmesi planlanan kredi için 2 il projesini tamamlayarak Japon Kredisini (JIKA) almaya hak kazanmıştı. Bu belediyelerden biri CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi diğeri ise AK Part’li Gaziantep Belediyesi olmuştu. Projelerini tamamlayan bu iki şehir kredi almaya hak kazanınca Adana’da ki bazı aklı evveller ve algı mühendisleri AK Parti’nin Adana’nın alacağı JIKA kredisini engellediğini iddia etmişti.
Şimdi Adana’da projesini tamamladı ve bu krediyi almaya hak kazandı. İl Bank aracılığı ile bu krediyi Adana’da alacaktır. Şimdi soruyorum, 2 ay önce sözüm ona bu krediyi engelleyen AK Parti ne oldu da, bu kredinin onaylanması için engeli ortadan kaldırdı. Birazcık izan ve vicdan sahibi olsalar bu soruma cevap verir bu iddia sahipleri. Altını özellikle çizmek istiyorum, kredisini diğer iller gibi tamamlayan Adana Büyük Şehir Belediyesi’de bu krediyi hak etmiştir. Bu kredi’nin onaylanmasının hızlanması için çaba sarf eden, şehrimizin alt yapı sorununun inşallah tamamen ortadan kalkmasını sağlayacak olan bu projenin gerçekleşmesinde başta AB Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Cevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, Adana milletvekillerimize tüm Adanalı kardeşlerim adına müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Artık Adana ilimiz de, JIKA kredisini hak eden şehirler arasındadır” dedi.
Başkan Fikret Yeni, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Her fırsatta, hükümetimize çamur atmak için pusuda bekleyenler, kalbiniz ve fikriniz biraz bu millete hizmet için çalışsın. Bugüne kadar insanımızın gönlünü kazanmak dışında hiçbir mükafat beklemeden çalışan bir iktidara çamur atmaktan, şehrin sakinlerinin aklını boş yere meşgul etmekten vazgeçin. Biz bugüne kadar şu şöyle desin, bu böyle desin diye şehrimiz için gayret sarf etmedik. Bizim sevdamız milletimiz. Bizim sevdamız Adana. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğiz.
AK Parti’nin yatırımı engelleme ya da geri çekme gibi bir derdi olamaz. Aksine hükümetimiz daha fazla nasıl yatırım yaparım diye projeler üretmektedir. İl seçmeden her şehre ayrım yapmadan yatırım yapmanın derdindedir. AK Parti millet için var olmuş, bundan sonra da, milletimiz için var olmaya devam edecektir. Milletimiz zihinlerinde ki hassas terazi ile bu algı mühendislerini de, hükümetimizin yatırımlarını da, tartmaktadır. En güzel cevabı da, hükmü de milletimiz vermiştir be bundan sonrada verecektir. Yetki sahibi sadece milletimizdedir.”